Referenssiluettelo


Toimitusjohtaja Aulis Bertin

Insinööritoimisto Aulis Bertin Oy on ikkuna-, lasitus- ja lasirakenteiden suunnitteluun ja rakennuttajapalveluihin erikoistunut insinööritoimisto. Toimisto on perustettu vuonna 1984 ja toimii omassa kiinteistössään Harjavallassa. Yrityksen perustaja ja toimitusjohtaja on Aulis Bertin, jolla on perheineen pääomistus.

Asiantuntijatehtävät

Yrityksen toimialaan kuuluvat ikkuna-, lasitus- ja lasirakenteiden suunnittelutöiden lisäksi alan tarjous- ja urakka-asiakirjojen laadinta sekä rakentamisajan asiantuntijatehtävät. Toimisto on erikoistunut lasilevyjen lujuus- ja turvalaskelmien suorituksiin, alan tuotekehityshankkeisiin ja patenttihakemuksien laadintaan. Alan riski- ja virheanalyysien arvioinnit ja asiantuntija-arviot ovat toimiston toimialaan sisältyviä toimeksiantoja. Yritys on myös kehittänyt ikkunoiden ja lasirakenteiden suunnittelussa tarvittavia laskentamenetelmiä sekä - ohjelmia omaan käyttöön.

Insinööritoimisto Aulis Bertin Oy:n kiinteistöjen ikkunoiden ja niiden liittymien kuntokatselmukset ja analyysien raportit antavat luotettavan tilannearvion rakennuttajalle heidän tehdessä peruskorjaussuunnitelmia. Raporteissa annetaan toimenpide-ehdotuksia ikkunoiden ja liittymien peruskorjaustavoista ja kustannusvaikutuksista.

Suunnittelukohteita

Insinööritoimisto Aulis Bertin Oy toimii yhteistyössä suomalaisten ja kansainvälisten arkkitehtitoimistojen, rakennuttajien ja kiinteistöjen omistajien kanssa. Kahdenkymmenen viiden vuoden aikana insinööritoimisto on osallistunut yli 600 rakennuskohteen lasi-, lasitus- ja ikkunarakenteiden suunnitteluun. Onnistuneet lopputulokset ovat johtaneet jatkuviin ja luotettaviin asiakassuhteisiin, joihin molemmat osapuolet ovat olleet tyytyväisiä.

Suurimpia perusparannuskohteita

Toteuttamiamme, joissa suunnitelmiemme mukaisesti on toimittu, ovat olleet esimerkiksi, Ateneumin taidemuseon ja Valtioneuvoston linnan ikkunoiden peruskorjaukset, Ulkomaisen taiteen museon ikkunasaneeraukset, Turun taidemuseo, Säätytalo lasikaton korjaussuunnittelu, Sibelius Akatemian toimitalon urkusalin ja julkisivun ikkunasuunnittelu, Helsingin Yliopiston kasvitieteellinen puutarha Kaisaniemen ikkunoiden ja lasien uusimissuunnittelut ja rakennusaikaiset tehtävät, Tampere-talon Soolo-osien ikkunasaneeraukset, Tampereen Näsinneulan näköalatornin ja ravintolan uudet lasirakenteet, Kansallismuseon ikkunasaneerauksien suunnittelut, Kupittaan urheiluhallin ja Kalevan kirkon ikkunoiden peruskorjauksien suunnittelutyöt, Paavalin kirkko, Ympyrätalo, KOy Tawastinkulma Jyväskylässä, Hämeenlinnan verkatehtaan saneeraus, Impivaaran uimahalli, valtiovarainministeriön toimistorakennus Arppeanium, Espoon kulttuurimuseo Emma, Suomen Pankin Vantaan hallintorakennuksen lasisen ulkovaipan suunnittelu, Eläke-Fennian pääkonttori, Kaukomarkkinat Oy:n toimistorakennus, Hotelli Otavan lisärakennus ja HUS:n Meilahden potilastornin ikkunoiden lasiosien ääneneristyksien määritykset

Merkittävämpiä uudisrakennuskohteita

Suunnittelemiamme lasi-, lasitus- ja ikkunakohteita ovat Suomessa olleet mm. Tasavallan Presidentin virka-asunto Mäntyniemi, Helsinki-Vantaan lentoaseman keskiterminaalin 1. ja 2. vaiheet, Nokia Oyj:n pääkonttorin 1. ja 2. vaiheet sekä Ruoholahden toimistorakennukset, Helsingin rautatieaseman ja Leppävaaran aseman lasikatteet, Helsingin kaupungin rakennusviraston Puotilan, Rastilan ja Vuosaaren metroasemat sekä uuden Kalasataman metroaseman lasirakenteet, Sanomatalo.

Särkänniemen akvaarioiden ja delfinaarioiden vedenalaisten lasituksien ja karmien suunnittelutyöt, Sidan lappalaismuseon lasilattiat, Inarin lasi-iglut ja - kodat, Valtion rautateiden VIP-vau-nujen ikkunat ja Valtion vierasmaja, Kokkolan kaupunki- ja maakuntakirjasto, Sanomatalo, kauppakeskukset Iso Omena ja Itäkeskuksen 3. rakennusvaihe, Oy Radiolinja Ab:n toimistorakennukset, Kuntien Eläkevakuutuskeskuksen uusi toimistorakennus,

Viimeaikaisia suunnittelukohteita ovat Kampin Liikekeskus sekä Suomen Pankin lasivaippainen lisärakennus Helsingissä, Helsingin Herttoniemen kävelysilta, Helsingin ja Tallinnan nykytaiteen museot Kiasma ja Kumu, Fab Academill yliopiston Vaasan toimipiste, Haaga-instituutti, Näkövammaisten koulutuskeskus, Tamglass Ltd. Oy:n lisärakennuksen asiantuntijatehtävät ja asiantuntijatehtävät Teollisuuden Voima Oy:n uuden voimalan rakennushankkeessa Villa Isabellan suunnittelu, KOy ICT, Vihdin Nummelan koulukeskus. VVO uusi toimitalo, Euroopan kemikaliovirasto, Rovaniemen taiteiden talo, Tanssimakasiini Helsinki, Fab Academill Pietarsaaren toimipiste, jne.

Rakennuskohteita ulkomailla

Maria Kirchen Saksassa, Turkin oopperatalo Ankarassa, Moskovan messukeskuksen lasikaton sähkölämmitteiset lasit, toimistorakennus Tallinnan keskustassa osoitteessa Rävala 4, Twin Tower Tallinna, Kumu Nykytaiteen museo Tallinn. Harjuvärnä Torni muinaismuistojen maanalaisten kaivauksien katutason lasitussuunnitelma, A-Hus Naton sairaala Oslo, Hotelli Blue Lagoon, Islanti, lasiportaat ja -kaiteet jne.

Tunnustuksia

Insinööritoimisto Aulis Bertin Oy on valittu suunnitelmistaan vuoden 2000 lasirakentajaksi. Edelleen yhtiö on saanut vuoden tuottava Idea-palkinnon sähkölämmitteisten kirkkaiden lasien kehittämistyöstä. Yhtiö on ollut ryhmässä, joka on voittanut Helsingin rautatieaseman lasikatteiden suunnittelukilpailun ja vuoden 2005 ja 2007 Lasirakennuspalkinnot.

Suunnittelukohteitamme

 • Helsingin Yliopiston Kaisaniemen kasvitieteellinen puutarha, Helsinki

  Lasirakennesuunnittelu ja toimituksien valvonta. Lasirakenteet suunniteltiin niin, että kasvien reseptoinnit ja fotosynteesireaktiot toimivat mahdollisimman tehokkaalla tavalla.

  Kohteessa käytettiin asennuksessa elementointitekniikkaa ensimmäistä kertaa Suomessa.


 • Nykytaiteen museo Kiasma, Helsinki

  Sisääntuloaulan lasikatteen suunnittelu.


 • Kuntien Eläkevakuutuksen toimitalo, Helsinki

  Lasi-, ikkuna- ja lasitusrakenteiden suunnittelu.

  Kohde valittu vuoden lasirakenteeksi v. 2006.

 • Näytä lisää suunnittelukohteitamme